Залужний обгрунтував потребу ЗСУ у винищувачах F-16, відео

13:23, 30.03.2023
Залужний обгрунтував потребу ЗСУ у винищувачах F-16, відео

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав, що українським льотчикам необхідні західні винищувачі F-16. (Фото Офісу президента)

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний закликав західних партнерів надати Україні літаки.

 

Він заявив, що українським льотчикам необхідні західні винищувачі F-16.

 

Як інформує Україна молода,  про це головнокомандувач написав у Telegram в четвер. 

 

Залужний також опублікував відео, в якому військові розповідають, як військова авіація України протистояла росіянам від початку повномасштабного вторгнення.

 

«Літак МіГ 29 вже морально застарів… Ми зараз використовуємо деякі західні зразки зброї, такі як HARM. Це протирадіолокаційна ракета, але ефективність її буде набагато вищою, якщо ми будемо застосовувати її з F-16»,– розповів у відео Олексій Манюшкін, командир бригади тактичної авіації.

 

 

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що США намагаються наразі зосередитися на виконанні поточних завдань –посиленні України танками, артилерією та боєприпасами, тому що питання авіації надзвичайно складне. 
 


Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна ще поки не може розпочати свій анонсований раніше контрнаступ, через брак техніки та зброї. Наразі наша країна чекає на достатню кількість боєприпасів від партнерів.