СБУ вилучила в Укрнафти й Укртатнафти 16 тисяч тонн нафтопродуктів

15:25, 06.03.2023
СБУ вилучила в Укрнафти й Укртатнафти 16 тисяч тонн нафтопродуктів

СБУ викрила масштабні схеми в Укрнафті (Фото СБУ)

Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідування схеми колишнього менеджменту ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртатнафта" і вилучила палива на майже 800 млн грн.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

«Під час обшуків на логістичних базах і складах компаній правоохоронці вилучили понад 16 тисяч тонн нафтопродуктів. Загальна вартість продукції становить майже 800 млн грн»,- пише СБУ.

 

СБУ заблокувала можливий нелегальний збут цих нафтопродуктів, який незаконно виводив попередній менеджмент компаній. Наразі ж вирішується питання щодо арешту вилучених нафтопродуктів й їх передачі на потреби Сил оборони.

 

«Встановлено, представники «Укртатнафти» впродовж 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності. В подальшому підконтрольні АЗС реалізовували оптові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку»,- відзначає пресслужба.

 

Раніше СБУ разом з БЕБ викрили схему привласнення 40 млрд гривень колишніми власниками і топменеджментом "Укрнафти" та "Укртатнафти". Внаслідок цього було повідомлено про підозру головного бухгалтеру та колишньому директору "Укртатнафта", який наразі перебуває під вартою.

 

Нагадаємо, СБУ з БЕБ проводили обшуки у будинку олігарха Ігоря Коломойського у справі махінацій в компаніях "Укртатнафта" та "Укрнафта".

 

Як повідомляла УМ, журналісти провели розслідування, що Міністерство оборони переплачує три ціни за продукти харчування для військовослужбовців, порівнюючи їх вартість у роздрібних магазинах Києва.