Україна отримає від Великої Британії вдвічі більше танків Challenger 2

18:42, 04.03.2023
Україна отримає від Великої Британії вдвічі більше танків Challenger 2

Танків буде вдвічі більше: Великобританія надає партію бронетехніки (Фото з відкритих джерел)

Збройні сили України отримають від Великої Британії вдвічі більше танків Challenger 2, ніж Лондон обіцяв спочатку. Йдеться пром айже три десятки британських танків. 

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомив посол України в Лондоні Вадим Пристайко в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

За словами Пристайко, Британія обіцяла Україні 14 танків Challenger 2, але за результатами візиту президента Володимира Зеленського до Британії у лютому було домовлено, що ця кількість зросте вдвічі.

 

Посол розповів, що Британія своїми рішеннями поступово формує консенсус щодо тих чи інших видів зброї.

 

«Так само було, до речі, з танками – це був проривний момент, коли було необхідно зсунути небажання всіх інших союзників. І, якщо ви пам’ятаєте, незважаючи на те, що оголошення було зроблено, саме офіційне підтвердження прем’єр-міністром забрало майже тиждень – для того, щоб він офіційно це повторив», - сказав Пристайко.

 

"У цей час британці намагалися переконати всіх інших союзників, що є два варіанти: або Британія йде сама з цим оголошенням і пробиває цей пролом, в який мають зайти усі інші, або усі разом, як один фронт, як НАТО, зробимо цей дуже важливий крок. Цього разу Британія була успішна. Я думаю, той самий процес відбувається зараз з винищувачами", - додав він.

 

За словами британського прем’єра Ріші Сунака, британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну у березні 2023 року.

 

Українські танкові екіпажі прибули до Великої Британії для навчанн на танках  Chellenger 2  наприкінці січня.

 

Як повідомляла УМ, глава британського уряду Ріші Сунак на тлі повідомлень про новий наступ РФ на Україну, закликав союзників збільшити допомогу, надавши «передовий потенціал відповідно до стандартів НАТО», що допоможе ЗСУ деокупувати захоплені території.