Спартани і Султани: Фонд Притули закупив 101 броньовик

17:45, 03.03.2023
Спартани і Султани: Фонд Притули закупив 101 броньовик

За зібрані з усього світу гроші фонд Притули закупив броньовики для ЗСУ

Українська армія поповнюється 101 гусеничним броньовиком: Благодійний фонд Сергія Притули закупив їх завдяки внескам донорів з України та всього світу. 1-2 березня в Україну прибули перші 24 броньовані машини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресреліз і пост  Благодійного фонду Сергія Притули

 

Серед 101 придбаної машини є техніка восьми моделей:

1.    FV103 Spartan – бронетранспортер для перевезення особового складу;

2.    Samaritan – броньована гусенична медична евакуаційна машина;

3.    Sultan – броньована гусенична командна машина;

4.    Stormer – броньована гусенична машина під встановлення зенітної системи;

5.    Shielder – броньована гусенична машина для підвозу боєкомплекту, особового складу встановлення протитанкових ракетних комплексів;

6.    FV432 Bulldog – бронетранспортер для перевезення особового складу;

7.    FV434 – броньована гусенична машина з краном для ремонту та евакуації;

8.    Samson – броньована гусенична машина для евакуації бронетехніки.

 

 

«Це буде ще одна історія українського волонтерського руху, про яку можна сказати "вперше". І це зробили українці! 

 

Наша армія вперше отримує таку велику партію бронетехніки не по лінії міжнародної допомоги, а завдяки донатам сотень тисяч українців, українських бізнесів, дітей і небайдужих людей з-за кордону. Я вдячний всім за внески! Разом ми продовжуємо підставляти плече нашим Силам оборони на новому рівні. Непереможні, коли об’єднані!»—написав Притула.

 

 

Фонд уточнив, що техніка заїжджає в Україну кількома чергами з огляду на складність логістики. Витрати на доставку бронемашин до України забезпечив логістичний партнер Фонду – компанія "Нова пошта".

 

Дати та маршрути поставок не розкривають із міркувань безпеки. Про кожне завезення Фонд Притули звітуватиме на своїх сторінках у соцмережах. 

 

 

«Цей проєкт був ресурсозатратним, але разом з тим – він сповнений перемог. Закупівельники нашого Фонду разом з волонтерами у Сполученому Королівстві проробили велику роботу – разом шукали техніку по всій країні в найкращому стані. У результаті на зібрану суму нам вдалося знайти і закупити 101 броньовик для Української Армії. Уся партія вже оплачена і їде до України»,– розповіла директорка Благодійного Фонду Сергія Притули Анна Гвоздяр. 

 

За її словами, техніка пройшла обслуговування у Великій Британії.

 

"Броньовики підготовлені до установки зв’язку та озброєння, тож ми одразу передаємо їх ЗСУ", – сказала Гвоздяр. 

 

Одразу після завезення в Україну команда Фонду передає броньовики Командуванню Сухопутних військ ЗСУ. Військові займатимуться розподілом техніки по бригадах.

 

Великий збір на британські бронетранспортери Фонд Притули оголосив 2 листопада 2022 року. За півтори доби вдалося зібрати 236 млн грн. За ці кошти Фонду вдалося законтрактувати 101 одиницю гусеничної бронетехніки. 

 

«Найбільша партія бронетехніки для нашого війська придбана народом!»– повідомили БФ.

 

Гусеничні броньовики Україна вже отримувала як допомогу від партнерів, і вони вже є на озброєнні ЗСУ. Британський уряд у червні 2022 року передав Україні 35 броньовиків Spartan. 

 

Вони добре проявили себе під час українського контрнаступу на Харківщині. У них висока прохідність в умовах бездоріжжя, болота чи поганої погоди.

 

Як повідомляла УМ, фонд Притули збирає 200 млн гривень на 50 бронетранспортерів Spartan.