Україна витрачає на оборону майже весь держбюджет мирного часу - Шмигаль

18:14, 24.02.2023
Україна витрачає на оборону майже весь держбюджет мирного часу - Шмигаль

Прем‘єр-міністри Шмигаль та Моравецький зустріли перші танки Leopard 2 в Україні. (facebook.com/dshmyhal)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна сьогодні витрачає на оборону майже весь державний бюджет мирного часу, тому видатки на соціальну та гуманітарну сферу фінансуються коштом іноземної фінансової допомоги.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на зустрічі з журналістами.

 

За його словами, сьогодні Україна має величезний дефіцит бюджету, що викликано різко збільшеними витратами на оборону.

 

«Сьогодні ми витрачаємо на армію майже весь бюджет країни мирного часу. Водночас соціальний і гуманітарний складники фінансуються за підтримки наших партнерів, яким Україна за це дуже вдячна», – заявив він.

 

Шмигаль зазначив, що Єврокомісія виділила Україні 18 млрд євро макрофінансової підтримки на 2023 рік, США – понад $10 млрд. Також підтримка надходить з інших країн.

 

 

До речі, пан Шмигаль разом із польським колегою Моравецьким та міністром оборони Резніковим зустріли перші 4 танки Leopard 2 в Україні. 

 

"Рік тому танки заїхали в Україну, щоб позбавити українців свободи. Сьогодні в Україну також заїхали танки, однак для того, щоб свободу захистити. Перші 4 танки Leopard 2, надані партнерами, зустріли разом із Прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.
 
Привітали екіпажі українських танкістів, що вже мають успішний бойовий досвід. Дякуємо нашим військовим за надійний захист. Вдячні Польщі та всім партнерам за рішучі кроки, що наближають перемогу України. За лідерства Президента України продовжуємо розширювати танкову коаліцію, аби повернути свободу на всі українські території", - повідомив Денис Шмигаль у соцмережах. 

 

 

Нагадаємо, 24 лютого Польща першою надала Україні танки Leopard 2

 

Як повідомляла УМ, глава уряду Польщі Моравецький перебуває в Україні з візитом. Разом із президентом Зеленським він відвідав поранених бійців ЗСУ та запропонував їм лікування та реабілітацію в Польщі.