Фонд Порошенка спрямував на підтримку ЗСУ $55 млн

15:51, 15.02.2023
Фонд Порошенка спрямував на підтримку ЗСУ $55 млн

Фонд Порошенка є найбільшим приватним інвестором для ЗСУ. Для відправки готуються вантажівки ДАФ, пікап, десятки Старлінків, генератори, буржуйки, шини. (facebook.com/PoroshenkoFoundation)

Фонд Петра Порошенка та компанія ROSHEN повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення спрямували на підтримку Збройних сил України 55 мільйонів доларів США.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє фонд Порошенка в Фейсбуці.

 

Повідомляють, що на ці кошти було придбано бронежилети, кевларові шоломи, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), турнікети, натівські аптечки, пікапи, харчові продукти (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст), пальне, засоби для будівництва фортифікаційних споруд. А пізніше — вантажівки, бронемашини й тягачі, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, сотні цифрових радіостанцій, старлінки, понад 50 тисяч комплектів військового зимового одягу, системи очищення води.

 

На фронт передали понад 100 повнопривідних пікапів для ЗСУ, а також 11 італійських бронемашин MLS SHIELD для Десантно-штурмових військ. У Великій Британії для потреб української армії куплені понад 300 вантажівок Leyland DAF, а також 14 бронемашин Spartan, два танкових тягачі Oshkosh. Для потреб парамедиків батальйону Госпітальєри куплений безпілотний робот THeMIS для евакуації поранених з поля бою.

 

 З першого дня широкомасштабного вторгнення росії до України Петро Порошенко разом з командою взяв шефство над створенням батальйонів територіальної оборони Києва та Київської області, які одними з перших рятували людей з Ірпеня та Бучі, вивозячи їх під час обстрілів.

 

Військове спорядження та гуманітарна допомога від Фонду Порошенка та волонтерів регулярно надходять до Краматорська, Слов’янська, Бахмута, Херсона, Миколаєва, Вознесенська, Дніпра, Харкова, а раніше до Чернігова, Ірпеня, Бучі, Андріївки, Бородянки, Чорнобиля.  
 

Як повідомляла УМ, фонд Притули збирав 200 млн грн на 50 бронетранспортерів Spartan.