До України прибула перша партія шведських зенітних гармат L-70 від Литви

12:52, 11.02.2023
До України прибула перша партія шведських зенітних гармат L-70 від Литви

Гармати L-70 незабаром знайдуть своє місце на полі бою (twitter.com/a_anusauskas)

Перші шведські зенітки L-70 та боєприпаси до них, які у рамках військового пакету допомоги передала Литва, уже перебувають на території України.

 

Як інформує Украіна молода, про це у своєму Twitter повідомив міністр оборони Арвидас Анушаускас.

 

«Партія зенітних гармат L-70 і боєприпасів, які Литва передає Україні для допомоги у захисті критичної інфраструктури, вже прибули в Україну»,- написав Анушаускас.

 

Нагадаємо, передачу Україні десятків L-70 анонсували в останньому великому пакеті допомоги від Литви. Під час візиту в Україну міністр оборони Арвидас Анушаускас уточнив, що їх передають у кількості 36 одиниць, і ця зброя має бути особливо ефективною для боротьби з іранськими дронами "Шахед".

 

Також стало відомо, що гармати мають працювати "у команді" з радарами, на придбання яких збирають кошти у рамках литовської громадської ініціативи RADAROM. За два тижні литовці та благодійники з інших країн переказали на рахунки кампанії майже 7 млн євро.

 

Нагадаємо, вартість останнього пакета військової допомоги від Литви складає близько 125 млн євро. Окрім L-70, до нього увійдуть також боєприпаси та два гелікоптер. Мі-8.

 

Як повідомляла УМ, Голова РНБО Олексій Данілов вважає, що росіяни намагатимуться перерізати шляхи поставки зброї в Україну.