Воєнний стан: ФОПи можуть оформити бронювання від мобілізації

18:39, 01.02.2023
Воєнний стан: ФОПи можуть  оформити бронювання від мобілізації

У разі потреби кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50%. (Фото з відкритих джерел)

Заступник міністра економіки Ігор Фоменко заявив, що ФОПи та гіг-контрактори можуть також претендувати на бронювання від мобілізації. Для цього вони мають отримати погодження від Мінцифри й Генштабу. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час брифінгу, відповідаючи на питання DOU.

 

«Механізм доволі гнучкий, а один із критеріїв — резидентство у »Дія.City». Є відповідний орган державної влади — Мінцифри — до якого можуть звертатися і гіг-спеціалісти, і ФОПи. Далі міністерство має визначити, чи є послуги цих фахівців критично важливими. Якщо так, то варто подати на узгодження в Генштаб перелік працівників для бронювання, а після цього отримати відповідний наказ від Мінекономіки», — пояснив Ігор Фоменко

 

Окрім того, він нагадав, що заброньовані громадяни мають повне право виїжджати за кордон у відрядження — за погодженням Державної прикордонної служби: «Це питання регулює Постанова57.

 

 

Нагадаємо, 27 січня уряд затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану.

 

Як повідомляла УМ, Верховною Радою був ухвалений проєкт закону щодо бронювання військовозобов'язаних на підприємствах під час оголошеної загальної мобілізації. Закон №7687 щодо порядку бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, підтримали 290 народних депутатів у п'ятницю, 4 листопада.