СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами «днр», фото

11:28, 01.02.2023
СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами «днр», фото

В'ячеслав Богуслаєв багато років відкрито працював на військово-промисловий комплекс країни-агресорки. (Фото: Телеграм СБУ)

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ «Мотор Січ» В'ячеславf Богуслаєвf, який підозрюється в роботі на агресора.

 

Як інформує УМ, про це 1 лютого повідомила пресслужба СБУ у Телеграм.

 

«У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації «днр». Зокрема, через сплату «податків» та «зборів» у бюджет цього квазіутворення.

 

Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої «днр». Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу рф», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 

Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації «днр» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб рашистів.

 

«Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

 

На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили очільнику промислового гіганта про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), - говориться також у повідомлені.

 

 

Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили більше двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.

 

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

 

Нагадаємо, що фігуранта було затримано СБУ у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

 

 

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

Як повідомляла УМ, Бюро економічної безпеки та Служба безпеки України проводять обшук вдома в олігарха Ігоря Коломойського.