Василь Лозинський звільнений з посади заступника міністра через корупцію

17:40, 22.01.2023
Василь Лозинський звільнений з посади заступника міністра через корупцію

Лозинський був затриманий під час отримання хабаря в розмірі 400 тисяч доларів. (Фото з відкритих джерел)

Уряд звільнив з посади.заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, який погорів за хабарі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 

Він нагадав, що вчора працівники НАБУ і САП викрили та припинили діяльність організованого злочинного угруповання з розкрадання бюджетних коштів. До складу злочинної групи нібито входив Лозинський.

 

Посадовця затримали під час отримання хабаря в розмірі 400 тисяч доларів. Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки. Кримінальну справу правоохоронці відкрили у вересні 2022 року.

 

Кубраков зазначив, що наприкінці грудня розпочався і досі триває процес ліквідації Міністерства розвитку громад та територій і створення нового об’єднаного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на базі Мінінфраструктури.

 

«Під час ухвалення кадрових рішень у новому міністерстві керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої», — зауважив він.

 

І додав, що доручив команді міністерства розпочати перевірку всіх чинних проєктів Мінрегіону, зокрема за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

 

 

Зазначимо, Василь Лозинський із 2020 року працював першим заступником міністра розвитку громад та територій України. А з листопада 2022-го, коли Олексій Чернишов перейшов на посаду голови правління «Нафтогазу», став виконувачем обов'язків міністра.

 

Як повідомляла УМ, колишньому  очільнику НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву  НАБУ та САП повідомили про підозру. Його підозрюють у заволодінні понад 229 млн грн у вигляді премії за перемогу в арбітражі проти «Газпрому».