Осучаснена Лавра: у Києво-Печерській святині облаштували сонячну електростанцію

13:34, 13.01.2023
Осучаснена  Лавра: у Києво-Печерській святині облаштували сонячну електростанцію

Науково-технічний прогрес змінює життя у Лаврі. (Фото: Фейсбук Національний заповідник Києво-Печерська лавра)

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним живленням. Там встановили сонячну електростанцію.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сторінці заповідника у Фейсбуці.

 

На даху технічної будівлі НЗКПЛ було встановлено 194 сонячні панелі, з яких складається станція. Завдяки їй у зимовий сонячний день економія електроенергії складатиме орієнтовно від 30 кВт на годину. Сонячну електричну станцію та генератори вдалось придбати завдяки іноземним та українським партнерам, додають в установі.

 

У дописі, зокрема сказано: "Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» висловлює щиру подяку Українському центру мистецької допомоги, та особисто координаторці Др.Олені Балун, ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ВОЛАНТІС» та Німецько-українському товариству з економіки та науки за неоціненну допомогу.

 

Впевнені, що і надалі, на тлі всіх викликів та криз, спричинених війною у нашій державі, стійкість міжнародних організацій і місцевих партнерів тільки зростатиме, що дозволить продовжити мобілізацію зусиль і дій фахівців та громади у контексті захисту всесвітньої спадщини".

 

Як повідомляла УМ, божий храм без нечисті: як Києво-Печерську та Почаївську лаври повернути українському народу.