Мінус 90% вітрової та 40% сонячної генерації: в Україні розгорнуть мережу мініелектростанцій

11:33, 05.01.2023
Мінус 90% вітрової та 40% сонячної генерації: в Україні розгорнуть мережу мініелектростанцій

Рашисти знищили чимало енергетичних об'єктів України - їх треба терміново чимось компенсувати.

В Україні планують розгорнути мережу мініелектростанцій, щоб унеможливити тривале виведення енергосистеми з ладу.

 

Як інформує УМ, про це повідомило на своєму сайті  Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

Призначення мініелектростанцій — убезпечити основні станції, сформувати критичний резерв і незалежність генерування енергії.

 

Вони також допомагатимуть постачати воду і тепло у населені пункти і забезпечуватимуть енергетичну безпеку атомної генерації.

 

Мініелектростанції невеликі та не вимагають особливого обслуговування. Двадцять таких станцій можуть видати потужність одного атомного блоку. До прикладу, для старту атомного блоку необхідно 100-150 МВт. Генератори такої потужності не досягають, а ось мініелектростанції добре впораються з цим завданням.

 

У Міненерго зауважили, що цього року найбільше навантаження ляже на теплову електрогенерацію, адже Україна втратила більшу частину вітрової (до 90%) та до 40% сонячної генерації

 

Про це під час наради з розгляду проблем діяльності державних вугледобувних підприємств повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

 

Він підкреслив, що протягом останніх трьох місяців енергетичні об’єкти України піддаються щоденним обстрілам ворога. Тому ситуація у вугільній галузі, як і в цілому в енергетичній сфері держави, досить складна.

 

Герман Галущенко також наголосив, що з огляду на завдані руйнування, зокрема об’єктам теплової генерації, розрахунки щодо балансу і споживання вугілля були відкориговані за підсумками листопада і грудня 2022 року.

 

«Зараз основне завдання – пройти осінньо-зимовий період. Однак навантаження на теплову генерацію буде зберігатися протягом усього року. росіяни окупували нашу найбільшу атомну електростанцію - ЗАЕС, крім того, через них ми втратили близько 90% вітрової генерації і до 40% сонячної. Таким чином, теплова генерація буде нести значне навантаження», - сказав міністр енергетики.

 

«Цей і наступний опалювальні сезони ми будемо жити за рахунок власного видобутку. І це факт, який треба прийняти і виходячи з нього розраховувати подальші плани», - резюмував Герман Галущенко.

 

Як повідомляла УМ, Запобіжник «від кацапа»: чи можна було краще захистити енерегтику України від ракетних ударів.