NASAMS ледь встигали перезаряджати: ЗСУ знищили всі повітряні цілі у новорічну ніч

14:27, 01.01.2023
NASAMS ледь встигали перезаряджати: ЗСУ знищили всі повітряні цілі у новорічну ніч

Високу ефективність продемонструвала надана західними партнерами оборонна зброя - ЗРК NASAMS. (Фото з відкритих джерел)

Збройні сили України спрацювали на 100%, коли відбили чергову масовану ракетну атаку ворога у новорічну ніч. Всі повітряні цілі були знищені.

 

Високу ефективність продемонструвала надана західними партнерами оборонна зброя - ЗРК NASAMS, адже ці комплекси військові ЗСУ ледве встигали перезаряджати під час терористичної атаки в ніч на 1 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в неділ.

 

Перш за все, він подякував усім воїнам, які вночі боронили українське небо.

 

За його словами, наші воїни ледь встигали перезаряджати артилерію NASAMS і збивати ворожі ракети. Пан Ігнат наголосив, що ракет у нас вистачає, а ось самих комплексів мало.

 

Речник зауважив, що такий результат бойової роботи ЗСУ показує західним партнерам, наскільки наші воїни є вправними.

 

«Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як з артилерії ними лупили.

 

Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має: під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це говорить про те, що в нас просто їх мало… ракети є, а самих ЗРК нам треба більше.

 

Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання», – заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

 

За даними полковника,  ввечері 31 грудня сили протиповітряної оборони знищили 13 ворожих безпілотників. А в нічний час до 04:00 ранку збили ще 32 дрони-камікадзе Shahed-131/136, які ворог називає Геранями.

 

«Усі 45 дронів, які направили на Україну, на українців, знищили. Це дуже серйозний результат», – сказав Юрій Ігнат.

 

Як повідомляла «УМ», раніше очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов опублікував фото уламків ворожого дрона Герань, який збили вночі 31 грудня. Безпілотник впав на спортивному майданчику, де грають діти.