Україна визнана державою року за версією The Economist

18:21, 20.12.2022
Україна визнана державою року за версією The Economist

Українці не тільки вистояли, а й відбивають атаки ворога, тим самим захищаючи своїх ближніх сусідів

Британський журнал The Economist визнав Україну державою року.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у статті видання 20 грудня.

 

У журналі зазначають, що відтоді, як вони почали називати країну року, починаючи з 2013 року, це завжди було важко. Перед остаточним вибором тривали довгі дискусії. Але цього року визначитися виявилося просто.

 

«Вибір очевидний. Це може бути лише Україна»,– ідеться у статті.

 

Автори пишуть, що зазвичай країною року стає та, яка найбільше покращилася за минулі 12 місяців, тому Україна – незвичайний вибір, оскільки життя українців суттєво погіршало після військового вторгнення Росії.

 

«Багато людей загинуло. Міста зруйновано та спалено. Мільйони покинули свої будинки. Економіка України скоротилася приблизно на третину. Через російські атаки багато українців тремтять у темряві без електрики»,– зазначають у статті.

 

Проте, журнал вирішив обрати Україну за чотири якості, які виділяють її громадян. Це героїзм, винахідливість, стійкість і натхнення.

 

Видання пише, що коли почалося вторгнення, багато хто думав, що Україна не вистоїть, проте її захисники стояли і билися, а президент відмовився евакуюватися у безпечне місце. Захищати країну пішли всі, від сантехніків до професорів і зірок, зазначають у статті.

 

Окрім того, українці швидко вивчили слабкості ворога, навчилися користуватися новою західною зброєю, показали себе швидшими і такими, що добре адаптуються.

 

Журнал зазначає, що українці стійко переносять наслідки війни. Вони топлять сніг, якщо немає води, знаходять джерела електрики, коли немає світла, і шукають виходів із ситуації. Жахи, які несе в Україну Путін, не зламали бойового духу українців, ідеться у статті. Окрім того, за рідкісним винятком українці не відповіли Росії тим самим на її воєнні злочини. Російські військовополонені підкреслювали гарне поводження з ними.

 

Видання також говорить про те, що українці захищають не лише себе, а й своїх сусідів. Приклад України надихає пригноблених людей у всьому світі, йдеться у статті.

 

Статтю проілюстровано малюнком художника Сергія Майдукова. На ілюстрації зображено українського військового з переносним протитанковим комплексом, через який проходить промінь світла. Майдуков опублікував її на своїй сторінці в Instagram.

 

Як повідомляла УМ, Президента України Володимира Зеленського британська газета Financial Times визнала людиною року.