Україна отримала від Литви відремонтовані артустановки Panzerhaubitze 2000

16:39, 03.12.2022
Україна отримала від Литви відремонтовані артустановки Panzerhaubitze 2000

Литва відремонтувала дві гаубиці PzH2000 і незабаром вони повернуться на поле бою

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що у Литві продовжується ремонт німецьких самохідних артилерійських установок. До України прибули  ще дві відремонтовані Panzerhaubitze 2000.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в його повідомленні, опублікованому у Twitter. 

 

«Ще дві гаубиці PzH2000 відремонтовано та доставлено в Україну. Разом з боєприпасами»,– повідомив він.

 

Нагадаємо, Литва відремонтує для України 12 артустановок Panzerhaubitze 2000. У кінці жовтня ц.р. 2 відремонтовані українські САУ PzH 2000 повернулися в Україну, ще 2 прибули для відновлення. 

 

Про те, що Литва взяла на себе зобов’язання з ремонту PzH 2000 українських сил, стало відомо у середині вересня. Ймовірно, самохідні установки проходять ремонт на підприємстві Lithuania Defense Services (LDS). Через інтенсивність ведення артилерійського вогню українські гаубиці потребують постійного якісного технічного обслуговування.

 

На Алеї сміливості, що знаходиться на площі Конституції у столиці, відкрили табличку з ім’ям прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте. Цю табличку створили на знак подяки за допомогу, яку литовський народ надає Україні в боротьбі з росією.

 

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони Литви пообіцяло впродовж грудня забезпечити 25 тисяч українських військових зимовим одягом на суму понад 2 млн євро.