США закликали світ відбити спроби путіна заморозити українців

16:35, 01.12.2022
США закликали світ відбити спроби путіна заморозити українців

Путін не повинен досягти своєї мети і занурити українців у темряву й холод, - Вікторія Нуланд

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що спроби путіна заморозити українців, мають бути відбиті. Російський диктатор не повинен досягти своєї мети, зануривши українців у темряву і холод, після того, як він не досяг її на полі бою.

 

Як інформує Україна молода, про це вона заявила у зверненні до Київського безпекового форуму.

 

«Спроби путіна завоювати Україну, його воєнні злочини, ядерний шантаж, голодні ігри, а тепер і спроби заморозити українців мають бути відбиті, в іншому випадку світ буде набагато небезпечнішим», - сказала вона.

 

Нуланд додала: якщо путін переможе, то «згасне не лише світло України як суверенної і демократичної нації, що бореться за своє майбутнє, тоді будь-яка невеличка і середнього розміру нація поряд буде наступною».

 

Вона також підкреслила, що США повели за собою світ, надавши безпрецедентні обсяги військової, економічної і гуманітарної допомоги Україні й українцям. 

 

Як приклад, вона навела той факт, що нещодавно президент Джо Байден звернувся до Конгресу за додатковим пакетом у 37 млрд доларів.

 

«путін  не повинен досягти своєї мети, зануривши людей у темряву і холод, після того, як він не досяг мети на полі бою. Він зазнав поразки завдяки стійкості, хоробрості й силі українського народу. Не НА Україні знаходиться край його якоїсь фантазійної імперії – в Україні знаходиться вільна, горда і дедалі успішна європейська держава», - зазначила Нуланд.

 

Як відомо, за підсумками дводенної зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ 30 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати разом із союзниками по НАТО та партнерами по G7 мають намір надалі нарощувати обсяги допомоги Україні, щоб позбавити путіна можливості тримати у заручниках решту світу.

 

Як повідомляла УМ, Пентагон уклав контракт з американською компанією Raytheon Technologies на суму 1,2 млрд доларів для закупівлі систем протиповітряної оборони NASAMS для України.