Україна потребує IRIS-T, NASAMS, HAWK, Crotale для посилення ППО і ПРО – Резніков

09:44, 16.11.2022
Україна потребує IRIS-T, NASAMS, HAWK, Crotale для посилення ППО і ПРО – Резніков

Система протиповітряної оборони Avenger. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє, що російська федерація намагається спричинити гуманітарну кризу в Україні, атакуючи енергетичну інфраструктуру, оскільки зазнає поразки на полі бою.

 

За його словами, мета росії – створити нову хвилю мільйонів біженців.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков написав у соцмережах у середу.

 

Міністр акцентує, що Україна потребує додаткової підтримки партнерів – збільшення кількості артилерії, забезпечення стабільного постачання боєприпасів, формування боєздатних резервів.

 

«Нам потрібно посилити українську протиповітряну та протиракетну оборону. Збільшити кількість IRIS-T та NASAMS. Отримати HAWK і Crotale в достатній кількості. Прийняти та виконати рішення по SAMP-Т. Отримати розвідувальні та бойові БПЛА та захист від безпілотників», – наголошує очільник оборонного відомства.

 

Пан Резніков констатує, що з наближенням зими ворог атакує енергетичну інфраструктуру по всій території України.

 

Водночас ЗСУ завершують звільнення правого берега Дніпра, зокрема, деокупувавши Херсон, близько 200 міст і сіл. На думку міністра, Україна має бути готовою до активної оборони та потребує накопичення резервів на зиму.

 

Резніков також додав, що вибухи в Польщі через падіння російських ракет – це "реальність, про яку ми попереджали".

 

«Ми просили закрити небо, бо небо не має кордонів. Ні для російських неконтрольованих ракет. Ні для загрози, яку вони несуть нашим сусідам з ЄС та НАТО», - написав він в одному зі своїх твіттів.

 

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і американським візаві Джо Байденом у зв’язку з вибухами біля кордону з Україною, які могло спричинити падіння російських ракет.

 

Як повідомляла «УМ», уряд Польщі вирішив підвищити боєготовність деяких військових підрозділів після вибуху