Нова «Мрія»: ДП Антонов спростувало чутки про готовність літака на третину

10:16, 08.11.2022
Нова «Мрія»: ДП Антонов спростувало чутки про готовність літака на третину

Ан-225 «Мрія» було спалено під час повітряної атаки з боку військ рф на територію аеропорту Гостомель. (Фото з відкритих джерел)

Державне підприємство «Антонов» уточнило поширену інформацію про готовність на 30% другого транспортного літака Ан-225 «Мрія» замість того, який зруйнували росіяни в Гостомелі під час широкомасштабного вторгнення. 
 
Зокрема, повідомляється, що наразі лише розпочалися конструкторські роботи у напрямку будівництва. Тому говорити про готовність літака на третину не доводиться. 
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві прес-служби ДП Антонов у вівторок.
 
Наголошується, що в інтерв'ю в.о. генерального директора ДП Антонов Євгена Гаврилова для німецького видання Bild щодо будівництва другої «Мрії» було допущено неточність.
 
«Наразі розпочалися конструкторські роботи у цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, наразі є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використовувати для другого зразка літака», - розповіли в авіабудівній компанії.
 
У той же час там зазначили, що говорити про те, що сам літак готовий на 30% - зарано.
 
В ДП Антонов додали, що докладніша інформація про створення нової «Мрії» буде поширена вже після перемоги України у російській війні.
 
Також у прес-релізі зазначено, що на збір нового літака піде близько 500 мільйонів євро, при цьому про конкретну суму "поки говорити рано".
 
За словами гендиректора, роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав.
 
Зібрати гроші допоможе міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле, де тимчасово базується авіакомпанія Антонов і куди часто літав Ан-225.
 
Нагадаємо, 27 лютого Ан-225 «Мрія» було спалено під час повітряної атаки з боку військ рф на територію аеропорту Гостомель.
 
Наразі Служба безпеки України перевіряє можливу причетність службових осіб ДП Антонов до знищення окупантами літака Ан-225 "Мрія".
 
Ще 19 березня командир екіпажу Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов заявив, що літак не врятували через бездіяльність керівництва державного підприємства "Антонов" (Київ).