На World Cheese Awards 2022 нагородили 13 українських сирів

12:32, 06.11.2022
На World Cheese Awards 2022 нагородили 13 українських сирів

Міжнародний сирний конкурсі World Cheese Awards - цьогоріч проходив на берегах Туманного Альбіону. (Фото з відкритих джерел)

Цього року на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards — наймасштабнішому сирному конкурсі в Європі, який цьогоріч проходить у Великій Британії, вперше взяли участь 39 сирів з України.

 

Як інформує УМ, про це повідомили infagro.com.ua.

 

Це стало можливим завдяки компанії Ardis Group і спільноті ProCheese — офіційним представникам України на WCA та за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality Food Trade Program.

 

Всього в події взяли участь 4434 сири з 42 країн світу. Їх оцінювали 250 профейсіних міжнародних суддів. Цього року 13 українських сирів отримали нагороду та відзнаку від міжнародної колегії.

 

«Я неймовірна рада, що нам вдалось зробити те, про що ми так давно мріяли — нанести Україну на сирну карту світу. Ця історична подія відбулась! Вперше за всю сирну історію нашої країни світ дізнався про українські сири та скуштував їх на смак. Результат — 13 переможців з різних регіонів отримали почесні нагороди. Пишаюсь і радію неймовірно!», — ділиться Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards.

 

Тоді як почесний сенатор Українського католицького університету Микола Кміть написав з посиланням на Молочну ферму Прикарпаття "Мукко":
 
 
"Друзі! Хочемо поділитись з вами чудовою новиною. 1-3 листопада відбувся Всесвітній конкурс сирів World Cheese Awards 22 , який проходив у Лондоні. Наші сири «Витриманий» та Козячий сир «Мукко» отримали Бронзу серед 4400 учасників. Для нас це велика перемога і ми горді, що Український продукт оцінили так гідно!
 
Пишаємось та щиро дякуємо Ardis Group та спільнота ProCheese Awards — це офіційні представники України на World Cheese Awards, що допомогли українським сирам потрапити на захід на безоплатній основі завдяки підтримці від організаторів WCA «Guild of Fine Food» та Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Quality Food Trade Program». Купуй Українське!". 
 

Нагорода Bronze:

«Мукко Витриманий», Мукко, Львівська область;

«Мукко Козячий», Мукко, Львівська область;

«Легенда», Доообра Ферма, Київська область;

«Форе Нуар козиний», Лісова Коза, Кіровоградська область;

«Чеддер», Старий Порицьк, Волинська область;

«Чорний чеддер», O’BEREG, Сумська область;

«Ланкашир Аль Пачіно», O’BEREG, Сумська область.

 

Нагорода Silver:

«Богуславський», RORY, Київська область;

«Шевр Шедевр», Доообра Ферма, Київська область;

«Гауда», Європейська сироварня, Одеська область;

«Золоте Руно», Джерсей, Львівська область.

 

Нагорода Gold:

«Віхола», Сироман, Київська область.

 

Нагорода Super Gold:

«Сирна торбинка», Станіславська сироварня, Івано-Франківська область.

 

«Це була надважка робота нашої команди Ardis Group та ProCheese, яка вартувала надзусиль та величезних ресурсів. Але я дуже рада, що це все було недарма. Ми 4 роки йшли до цього. І попри всі складнощі ми це зробили. Нам вдалось привезти сири на конкурс, організувати національний стенд та отримати аж 13 перемог!», — відмічає Наталія Кагадій, директорка департаменту ProCheese в Ardis Group.

 

Слоган, з яким Україна була представлена на WCA — «Freedom tastes great». Українські сировари стали для світової сирної спільноти уособленням сміливого українського бізнесу — навіть попри труднощі, вони продовжують робити улюблену справу та показувати нашу країну по-новому.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет споживання: як заощадити гроші на продуктах.