Флот морських дронів: Україна запускає новий напрямок на платформі United24

21:33, 05.11.2022
Флот морських дронів: Україна запускає новий напрямок на платформі United24

Надводний дрон, який викинуло на берег Криму 21 вересня. Схоже, такі ж самі моделі атакували російський флот у Севастопольській бухті. (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нового напрямку в рамках платформи United24 – збір коштів для флоту морських дронів.

 

Запуск напрямку відбудеться наступного тижня.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у  вечірньому зверненні в суботу.

 

«І, до речі, наступного тижня запустимо ще один фандрейзинговий напрямок – будемо акумулювати кошти для флоту морських дронів. Думаю, абсолютно кожен розуміє, що це й для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають і такий напрямок у нашій обороні.

 

Як це працює – всі вже бачили. І це тільки для захисту нашої, нашої морської акваторії, на чуже ми не претендуємо», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

За його даними, за пів року роботи благодійної платформи United24 було зібрано майже 220 мільйонів доларів внесків від мільйонів людей з більш ніж сотні країн.

 

«Для України купуються дрони, гелікоптери, машини для розмінування, зокрема дуже ефективна Armtraс, десятки швидких, які вже працюють у прифронтових районах. До проекту приєдналися зіркові амбасадори: Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, Демна, Лієв Шрайбер, Марк Гемілл, Imagine Dragons, Барбра Стрейзанд, Скотт Келлі і Тімоті Снайдер.

 

Я дякую кожному з донорів і амбасадорів United24, команді проекту та всім, хто допомагає нам захищатися від російського терору!», - підкреслив Зеленський.

 

Президент також заявив, що найближчими тижнями можуть з’явитися хороші новини щодо систем протиповітряної та протиракетної оборони для України.

 

 

Як повідомила «УМ», 29 жовтня в окупованому Севастополі надводні дрони атакували кораблі чорноморського флоту рф.

 

Розслідувачі групи GeoConfirmed стверджували, що щонайменше три російські кораблі були вражені морськими безпілотниками, зокрема, й флагман "Адмірал Макаров".

 

Американський Інститут дослідження війни припустив, що атаку здійснила Україна.