Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на $275 млн.

09:55, 29.10.2022
Україна отримає від США новий пакет військової допомоги  на $275 млн.

До України від США надійдуть боєприпаси до HIMARS, 125 броньованих машин HMMWV, понад 1300 протитанкових систем і чотири засоби військового супутникового зв'язку.

Пентагон оголосив про виділення нового пакету військової допомоги для України на суму у 275 млн доларів. Відомо, що США поставлять боєприпаси для систем HIMARS, високоточні артилерійські снаряди, дистанційні системи мінування, броньовані машини HMMWV та патрони для стрілецької зброї, а також засоби військового супутникового зв’язку, не пов’язані зі Starlink. 

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву зробила прессекретар Пентагону Сабріна Сінгх. 

 

За словами, в рамках цього пакету військової допомоги Збройні сили отримають боєприпаси для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) М142 HIMARS.. Також українські військові отримають 500 високоточних керованих артилерійських снарядів калібру 155-мм та 2 000 снарядів калібру 155-мм для дистанційної постановки протитанкових мінних полів.

 

США передадуть ЗСУ понад 1 300 протитанкових систем, а також 125 бронеавтомобілів HMMWV ("Хамві").

 

Новий пакет військової допомоги також передбачає партію стрілецької зброї та понад 2,7 млн патронів до неї.

 

Сінгх нагадала, що цей пакет є 24-ю партією військової допомоги України такого роду.

 

За її словами, з початку  правління президента Джо Байдена США виділили Україні понад 18,5 млрд доларів для допомоги у сфері безпеки.

 

Отримання додаткової допомоги підтвердив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

 

«Ще більше боєприпасів для HIMARS та артилерії, озброєння і техніки. Дякуємо нашим союзникам», — написав Єрмак.

 

Як інформує Україна молода, на тлі атаки дронів-камікадзе Shahed-136 (Шахед), якими росія тероризує украінців, Міністерство оборони США намагається пришвидшити доставку в Україну двох передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS.