Джерела фінансування Starlink для військових вдалося знайти – Резніков

11:37, 21.10.2022
Джерела фінансування Starlink для військових вдалося знайти – Резніков

Україна на прямому контакті з Маском на тлі драми Starlink (Фото: Michael Gonzalez)

Три джерела фінансування супутникового інтернету Starlink для своїх військових Україна таки знайшла.

 

Як інформує КМ, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, пише Politico.

 

У разі необхідності звʼязок фінансуватимуть Пентагон, Європейський Союз та приватні донори. Резніков розповів, що Київ вийшов на прямий звʼязок із засновником SpaceX Ілоном Маском, аби знайти вихід із ситуації, яка виникла з оплатою терміналів.

 

За словами міністра оборони, контактувати з Маском взявся міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. «Він відповідає за цифровізацію і має прямий звʼязок з Ілоном Маском. У них особисте спілкування і Михайло дуже позитивно оцінив ситуацію під час їхнього останнього обговорення цього питання», — заявив міністр.

 

14 жовтня стало відомо, що компанія SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансування Starlink в Україні, якщо тільки американські військові не виділятимуть десятки мільйонів доларів на місяць. В Офісі президента України відповіли, що Україна знайде спосіб підтримувати працездатність Starlink.

 

Згодом Ілон Маск передумав і заявив, що далі фінансуватиме послуги Starlink в Україні, проте міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс запропонував країнам-союзникам разом оплачувати рахунки України за Starlink, якщо компанія Ілона Маска SpaceX вже не в змозі.

 

Як повідомляла УМ, Ілон Маск закидає росії спроби знищити Starlink.