Україна і Франція підписали угоду про гранти у сфері оборони

16:50, 13.10.2022
Україна і Франція підписали угоду про гранти у сфері оборони

Після підписаної угоди Україна отримає ще більше зброї від Франції (Фото Міноборони України)

Сьогодні, 13 жовтня, Україна та Франція підписали угоду про гранти, що забезпечать постачання французької зброї для українських військових у війні з Росією.


Як інформує Україна молода, про  це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

 

Як зазначив Резніков, угода про гранти Франції у сфері безпеки та оборони підписана з міністром оборони Себастьяном Лекорню з дозволу Кабміну.

 

«Угода дозволяє здійснювати постачання французької зброї в Україну з ініціативи президентів Володимира Зеленського та Емманюеля Макрона. Дякую Франції за підтримку армії України»,— йдеться у дописі.

 

Раніше ЕммануельМакрон заявив, що тактичний ядерний удар по Україні, яким погрожує росія, не вимагатиме відповіді з боку Франції.

 

Також нагадаємо, що серія останніх ударів по українських містах та ключовій інфраструктуріактуалізувала давні заклики уряду до своїх союзників. Йдеться про більш досконалі систем протиповітряної оборони та зброї більшої дальності.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Резніков повідомив, що від Сполучених Штатів Америки Україна отримала ще чотири реактивні артилерійські системи HIMARS.