Зеленський приголомшений: Ізраїль та Китай не допомагають Україні

17:47, 23.09.2022
Зеленський приголомшений: Ізраїль та Китай не допомагають Україні

Володимир Зеленський озвучив щоденні втрати України у війні. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський висловився щодо неоднозначної позиції таких країн, як Ізраїль та Китай на російське вторгнення в Україну.

 

За його словами, він "приголомшений" відсутністю допомоги Україні з боку Ізраїлю і засуджує "неоднозначну" позицію Китаю.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав в інтерв'ю французькому виданню "Ouest-France", яке оприлюднено 23 вересня.

 

«Я приголомшений. Я не розумію. Ізраїль не дав нам нічого, нуль... Я розумію, що вони повинні захищати свою землю, але я отримав інформацію про те, що Ізраїль експортує свою зброю в інші країни», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І додав, що можна спостерігати вплив росії на Ізраїль, хоча він і вважає Ізраїль незалежною державою. На його думку, громадянське суспільство в Ізраїлі все ж підтримує Україну.

 

«Чому б не дати нам протиповітряну оборону?», - поцікавився пан Зеленський.

 

Глава держави також засудив "неоднозначну" позицію Китаю: «До масштабного вторгнення (росії - ред.) між нашими країнами (Україною і Китаєм - ред.) існували канали зв'язку, у нас було багато економічного і торгового співробітництва... На даний момент у нас немає каналу зв'язку з Китаєм, і це ганьба. Я б хотів, щоб вони допомогли Україні».

 

Також Президент, відповідаючи на питання французьких журналістів про втрати ЗСУ у війні з росією, ухильно наголосив, що російських військових на війні загинуло в 5 разів більше, ніж українських.

 

Він не назвав загальні втрати захисників України, а лише озвучив щоденні втрати України у війні.

 

«У нас є підрахунки втрат за добу, вони не точні. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів і цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло в п'ять разів менше українських воїнів, ніж російських.

 

Позиція наших військових – не називати точну кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців. Головне питання – це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми маємо бути дуже обережними з цифрами, тому що мова йде про людські життя», - підкреслив глава держави.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що на війні проти російських загарбників загинули майже 9 тисяч українських героїв.

 

За даними українського Генштабу, станом на ранок 23 вересня росія втратила у війні в Україні вже понад 56 тисяч військовослужбовців.

 

Як повідомляла «УМ», президент Франції Макрон під час виступу на Генасамблеї ООН заявив, що «співучасниками» нового російського імперіалізму є країни, які відмовляються стати на бік України у війні проти росії.