Україна подала до конгресу США запит на тактичні балістичні ракети ATACMS,

16:39, 14.09.2022
Україна подала до конгресу США запит на тактичні балістичні ракети ATACMS,

Україна може отримати від США наступальну зброю, якою вражатиме цілі ворога на відстані 300 км

Незабаром Україна може отримати від США тактичні балістичні ракети MGM-140 ATACMS дальністю до 300 км. Запит на надання наступального озброєння Україна уже подала до Конгресу США.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  The Wall Street Journal, посилаючись на копію документа, що є у розпорядженні редакції.

 

Зазначається, що у запиті вказано десятки видів озброєнь, але найбільший інтерес представляє запит на тактичні балістичні ракети ATACMS, які раніше Штати відмовлялися передавати Україні, виправдовуючи відмову можливістю переростання конфлікту у Третю світову війну.

 

Тактична балістична ракета ATACMS (Army Tactical Missile System)

класу «земля-земля» може використовуватися реактивними системами залпового вогню M270 MLRS, MARS II і відомі M142 HIMARS, яких до істерики бояться російські пропагандисти.

 

За даними The Wall Street Journal, Україна також запитує по ленд-лізу протикорабельні ракети Harpoon, артилерійські системи, танки та БПЛА. Загалом у списку 29 найменувань зброї.

 

Як повідомляла УМ, Пентагон передав Україні свої надточні артилерійські снаряди Excalibur з GPS-наведенням. Вони здатні вражати ціль на відстані 40,5 км. Згідно з бюджетним документом, що був опублікований минулого місяця, на закупівлю снарядів Excalibur США має намір витратити 92 млн доларів (близько 900 снарядів).