російський ОПК готується до тривалої війни в Україні

13:50, 13.08.2022
російський ОПК готується до тривалої війни в Україні

Росія готується до тривалої війни й намагається перезапустити оборонну промисловість (Фото з відкритих джерел)

росія має намір перелаштувати оборонно-промисловий комплекс для ведення тривалої війни в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у щоденному зведенні Інституту вивчення війни (ISW).
 
Американські експерти звертають увагу на те, що кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалої війни в Україні. Зокрема, Головне управління розвідки міноборони України поінформувало, що на початку серпня москва ініціювала "промислову мобілізацію" оборонних підприємств та заборонила деяким співробітникам і всьому керівництву "Ростеху" брати відпустки.
 
Військово-промислова комісія рф під головуванням путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення та збільшити видатки на 600-700 млрд рублів (близько $10 млрд).
 
Тим часом міністр оборони рф шойгу, ймовірно, 12 серпня відвідав завод "Уралвагонзавод", найбільшого виробника танків у росії. Зазначається, що в цього підприємства виникли фінансові проблеми через санкції та невиконання державних контрактних зобов’язань.
 
«Якщо це правда, візит Шойгу може свідчити про те, що кремль намагається відновити або розширити роботу військово-промислового комплексу»,- пояснили в ISW. 
 
Крім цього, 30 червня на розгляд держдуми рф було внесено поправку до законів про забезпечення збройних сил. Вона зобов'язує російський бізнес, незалежно від форми власності, виконувати замовлення російських військових і дозволяє змінювати умови праці для співробітників. Путін підписав поправку 14 липня, це вказує на те, що кремль продовжуватиме запроваджувати додаткові заходи для розширення прямого контролю над діяльністю військово-промислового комплексу росії.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський наголосив,  що російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням.