У Кремлі обіцяють знищити майбутній український завод Bayraktar

15:50, 09.08.2022
У Кремлі обіцяють знищити майбутній український завод Bayraktar

У Кремлі відкрито погрожують знищити завод з виготовлення «Байрактарів» (Фото з відкритих джерел)

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пригрозив одразу «демілітаризувати» завод з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar, якщо він буде побудований в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє на ТАСС.
 
«Факт створення такого об’єкта, який відразу ж, звичайно, підпаде під тему демілітаризації, – це потрібно розуміти, лише продовжить, напевно, страждання українців, але не допоможе уникнути того, що є метою “спеціальної військової операції»,– заявив він.
 
Зазначимо, що така заява виникла після того, як посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що власник компанії з виробництва безпілотників “Байрактар” вже придбав земельну ділянку в Україні, а також розробив проєкт  заводу і готовий реалізувати його до кінця.
 
«Будівництво заводу в Україні не лише політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які  вироблятимуться на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва»,– додав Боднар.
 
Як відзначив посол, під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса, або ж інші запчастини саме українського виробництва.
 
Зазначимо, що раніше Путін хотів побудувати у росії завод з виробництва “Байрактарів”.
 
Також, Україна отримає безоплатно “Байрактар” від Польщі.
 
Раніше міністр оборони Литви та президент Турецької оборонної агенції підписали угоду про купівлю ударного “Байрактара” для України.