ЗСУ отримають системи NASAMS за кілька місяців

11:38, 09.08.2022
ЗСУ отримають системи NASAMS за кілька місяців

Кол наголосив, що зараз пріоритетнішим є постачання боєприпасів до уже наявних систем

Заступник Міністра оборони США з політичних питань Колін Кол заявив, що Україна незабаром отримає зенітні ракетні комплекси NASAMS та боєприпаси до них.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі Пентагону. 
 
«У новому пакеті допомоги немає NASAMS, але є ракети AMRAAM для NASAMS. Поставки NASAMS готуються. Ми думаємо, що вони прибудуть в Україну в наступні кілька місяців»,—заявив Кол.
 
Він також пояснив, що постачання ракет AMRAAM, що використовують із NASAMS, також займе певний час.
 
«Їх потрібно буде оглянути, щоб переконатися, що всі ракети перебувають у хорошому стані, а потім вони будуть доставлені на момент прибуття NASAMS»,– сказав представник Пентагону.
 
Як відомо, ракета AMRAAM здатна ефективно нищити ворожі радіолокаційні системи і цим «засліплювати» противника.
 
Днями російські окупанти поскаржились, що Збройні Сили України почали використовувати проти них суперсучасні американські антирадарні ракети AGM-88 HARM. Така ракета сама наводиться на високочастотну радіолокаційну станцію і може вразити її навіть, якщо та вимкнена. Збити AGM-88 HARM вкрай непросто. І от у США підтвердили, що справді передали Україні цей новітній тип озброєнь.
 
Зазначимо, що США ухвалили виділення нового пакету військової допомоги України на один мільярд доларів. Він включає боєприпаси для HIMARS і NASAMS, ПЗРК Javelin, броньовані авто та інші види озброєнь..
 
Крім того,  Валерій Залужний 2 серпня провів телефонну розмову з генералом США Марком Міллі та командувачем ЗС США в Європі Крістофером Каволі. Сторони обговорили поточні дії та плани на майбутнє. Під час розмови військове керівництво США та НАТО підтримало плани та дії ЗСУ.
 
Як повідомляла УМ, Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський подякував США за надання Україні найбільшого з усіх попередніх нового пакету військової допомоги на суму 1 млрд доларів.
 
Військова допомога із запасів Пентагону передбачена для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони.
 
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна постачає ЗСУ всю зброю, яку лише має. Ба більше, деякі передані системи настільки нові, що їх ще не встигли показати в Бундесвері.