З Гостомельського летовища вивезли на металобрухт частини легендарного Ан-225 «Мрія»

12:44, 27.05.2022
З Гостомельського летовища вивезли на металобрухт частини легендарного Ан-225 «Мрія»

Знищена рашистами в Гостомельському летовищі в ангарі "Мрія". (Фото з відкритих джерел)

В Гостомелі на Київщині 26 травня вивезли уламки найбільшого та найпотужнішого авіалайнера у світі Ан-225 "Мрія". Літак відправили на утилізацію.

 

Як інформує УМ, відповідне відео опублікували 27 травня на столичних Telegram-каналах.

 

Рашисти спалили найбільший у світі літак "Мрію" у перший день війни проти України - 24 лютого. Сталося це в результаті повітряної атаки російських окупантів на аеропорт в Гостомелі під Києвом. Його обстрілювали завіації. Повністю розбомбили літак після п'ятого авіанальоту.

 

Та, незважаючи на знищення літака, президент України заявив, що планується побудувати ще один літак "Мрія". На це потрібно $800 млн. Про це раніше повідомив президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з українськими студентами.

 

Нову "Мрію" присвятять пам'яті загиблих на війні пілотів.

 

«Скільки вони зробили, сьогодні вже можна сказати, скільки вони зберегли життя людей, які залишилися в Маріуполі, особливо на Азовсталі… Скільки льотчиків віддали своє життя, щоб привезти туди все, починаючи зі зброї та закінчуючи водою. І скільки поранених вони звідти забрали. Багато цих людей героїчно загинули», - сказав з цього приводу президент Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, державний концерн «Укроборонпром» відсторонив Сергія Бичкова з посади гендиректора ДП «Антонов».