Кулеба і Блінкен шукатимуть варіанти обходу блокади українських морських портів

13:09, 15.05.2022
Кулеба і Блінкен шукатимуть варіанти обходу блокади українських морських портів

Зустріч політиків у Берліні. (Фото: Твіттер Dmytro Kuleba)

 Міністр закордонних справ України та державний секретар США домовилися тісно співпрацювати, щоб експортувати українські продукти харчування для споживачів в Африці й Азії.

 

Як інформує УМ, про це 15 травня глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

 

«Зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Берліні. Більше зброї та іншої підтримки прямує до України. Домовилися разом працювати над тим, щоб український продовольчий експорт дістався споживачів в Африці та Азії. Вдячний колезі та США за лідерство і непохитну підтримку», - зазначив Кулеба.

 

Блінкен цього тижня здійснює візити до Німеччини й Франції. Держсекретар братиме участь у міністерських зустрічах НАТО і ЄС з метою обговорення, зокрема, подальшої відповіді на війну рф в Україні, а також економічної стабільності.

 

Нагадаємо, що через блокаду українських морських портів росією на світовий ринок вже не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії і 3 млн тонн соняшникової макухи, а також інших культур.

 

Як повідомляла УМ, вперше в історії Росія вивела з окупованого Севастополя всі діючі підводні човни Чорноморського флоту на бойові завдання в морі.