Нова українська гаубиця «Богдана» калібру 155 мм вже знищує ворогів

14:25, 06.05.2022
Нова українська гаубиця «Богдана» калібру 155 мм вже знищує ворогів

Гаубиця «Богдана» може знищувати ворога на відстані 42 км. (Фото: ФБ-сторінка Сергія Пашинського)

Укранська колісна самохідна гаубиця «Богдана» знищує ворогів.
 
Вона є першою гаубицею у «натівському» калібрі 155 мм, яка була розроблена українськими фахівцями вітчизняного оборонно-промислового комплексу. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Фейсбуці український політик Сергій Пашинський у п'ятницю.
 
Наша українська далекобійна САУ «Богдана» була дана нам не Господом, а українським конструкторським талантом. Вона здатна знищувати ворога на відстані у 42 км.
 
Вперше «Богдана» пройшла парадом на День Незалежності у 2018 році.
 
«У вересні 2019 САУ була повністю готова до держвипробувань. Далі почався повний саботаж. Тодішні керівники Міністерства оборони та Генеральний штабу насмерть блокували подальші випробування. Саме тому відомчі випробування розпочалися тільки за 3 місяці до нападу Росії, тільки після зміни міністра та Головнокомандувача ЗСУ», – зазначає політик. 
 
За словами Пашинського, 25 лютого розробникам «Богдани» надійшло розпорядження – знищити її, щоби САУ не дісталась ворогу.
 
Але політику вдалося врятувати «Богдану», вивезти в тил та передати ЗСУ.
 
 
Зараз наша далекобійна красуня смажить ворогів. 
 
«Поки існує Росія існуватиме і загроза. Війна надовго! Сподіваюся, нам вистачить мудрості для того, щоби зрозуміти – захищати себе ми мусимо самостійно. Не сподіваючись ні на кого.
 
Тому розвиток вітчизняного ВПК повинен стати нашим пріоритетом! Щоби «Богдана», «Стугна», «Нептун», «Вільха» та інша українська зброя була в руках наших воїнів списом, караючим окупантів!», – зазначив Пашинський.
 
 
Нагадаємо, що у Луганській області сили оборони готуються до більш потужних наступів російських окупантів у найближчі три-чотири дні. 
 
Як повідомляла УМ, Збройні сили України уже почали застосовувати проти російських окупантів американські гаубиці М777.