«Укроборонпром» підтвердив обстріл заводу «Візар» у Вишневому

00:55, 16.04.2022
«Укроборонпром» підтвердив обстріл заводу «Візар» у Вишневому

Ракети РК-360МЦ «Нептун» виробляє ціла низка державних та приватних підприємств. (facebook.com/ukroboronprom/Andriy Dankovych)

Державне підприємство «Укроборонпром» офіційно підтверджує обстріл, який стався у ніч на 15 квітня. Тоді російські окупанти поцілили в об’єкти Жулянського машинобудівного заводу «Візар» у Вишневому, поблизу Києва.

 

Як інформує Україна молода, про це Укроборонпром повідомив у соцмережах.

 

«15 квітня близько 01:30 ночі Росія нанесла удари по одному з ракетних підприємств державного оборонного-промислового комплексу – ДП «Жулянський машинобудівний завод «Візар». Це сталося після того, як «ширпотреб» українського виробництва – саме так стверджували у фашистській Росії – потопив флагман Чорноморського флоту РФ вартістю до 1 млрд доларів.

 

Йдеться про дві ракети РК-360МЦ «Нептун» виробництва цілої низки державних та приватних підприємств, які знищили крейсер «Москва» країни-агресора», –зазначили в «Укроборонпромі».

 

Концерн зазначає, що попри запити ЗМІ щодо подробиць «стану справ на підприємстві», просять обмежитися інформацією, яку надають офіційні джерела з власної ініціативи.

 

«Хочемо наголосити: попри регулярні ракетні удари та обстріли наших оборонних підприємств, Україні є чим воювати. Динаміка надходження військової та спеціальної техніки до найпотужнішої армії світу – Збройних сил України – тільки зростає», – йдеться в повідомленні.

 

Раніше у соцмережах, деякі медіа повідомляли про звуки вибухів в Києві та на Київщині. Те, що російські військові завдали трьох ракетних ударів по об'єктах у Київській області згодом підтвердив голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

 

В російському міноборони повідомили про удар по військовому об’єкту в Києві, вказуючи саме Жулянський машинобудівний завод.

 

Агенція AFP повідомила, що внаслідок обстрілу постраждав завод у Київській області, що виготовляє ракети «Нептун». Ці ракети використовували для удару по російському крейсеру «Москва».

 

 

Як повідомляла «УМ», ураження українськими ракетами «Нептун» російського флагмана «Москва» і його подальше потоплення вдарило не тільки по корабельному складу Чорноморського флоту рф, а й по імперських амбіціях Кремля.

 

Готуючись до війни з Україною протягом років росія прогнозувала, що українські ракети «Нептун» (якими і були знищено крейсер «Москва») можуть завдати їм проблем. Тому рф вела шалений спротив виготовленню в Україні ракет «Нептун».