Британія надасть Україні новий пакет військової та фінансової допомоги

19:47, 09.04.2022
Британія надасть Україні новий пакет військової та фінансової допомоги

Борис Джонсон і Володимир Зеленський прогулялися центром Києва. (Фото Офісу президента)

Прем´єр-міністр Борис Джонсон - один із найбільш принципових противників російського вторгнення - прибув з неанонсованим візитом до Києва та привіз новий пакет військової та фінансової допомоги.

 

Під час зустрічі з Президентом Зеленським йшлося про допомогу в обороні та санкціях проти країни-агресора Росії. 


Як інформує Україна молода, про це Джонсон написав у Твітері.


"Сьогодні відвідую свого друга Володимира Зеленського в Києві. Створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьби України проти варварської кампанії росії", – йдеться у повідомленні.

 


Візит Бориса Джонсона мав на меті «продемонструвати солідарність» з українським народом. Разом із президентом Володимиром Зеленським вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії.


«Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон – один із найбільш принципових противників російського вторгнення, лідер щодо санкційного тиску на Росію та оборонної підтримки України»,- написав глава держави у своєму офіційному телеграм-каналі. 

 
Президент проінформував Бориса Джонсона про перебіг переговорів з Росією, а також про важливість надання Україні безпекових гарантій.
 
«Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми сьогодні також детально говорили. Розраховуємо, що Лондон у цьому процесі відіграватиме ключову роль для досягнення миру в Україні, це буде нашою спільною перемогою», – зазначив Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ за результатами перемовин.
 
Глава держави зауважив, що під час візиту до України Борис Джонсон міг на власні очі побачити, яких втрат і руйнувань зазнала наша країна внаслідок російської агресії, передає Офіс президента.

 

Зі свого боку Прем'єр-міністр Великої Британії відзначив мужність народу України в боротьбі з російською агресією.

 
«Протягом останніх тижнів світ віднайшов нових героїв. І ними стали громадяни України», – наголосив він.
 
Борис Джонсон зазначив, що воєнні злочини, скоєні російською армією в Бучі, Ірпені та інших українських містах, завдали нищівного удару по репутації російської влади.
 

Нагадаємо, після російського обстрілу залізничної станції у Краматорську, Британія оголосила, що надасть Україні додатково ПЗРК Starstreak і протитанкову зброю, а також іншу військову техніку на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів.


Раніше 8 квітня міністр оборони Британії повідомив, що Британія надасть Україні бронемашини «Mastiff”.


Загалом США і союзники передали Україні вже 60 тисяч протитанкових систем і 25 тисяч ПЗРК.


Як повідомляла УМ, прем´єр -міністр Великої Британії Борис Джонсон неочікувано прибув до Києва в суботу і одразу почав перемовини із Президентом Володимиром Зеленським на Банковій. Візит пана Джонсона не анонсувався з огляду на безпеку британського гостя.