Великобританія передасть Україні зброю для оборони Одеси з моря

10:26, 03.04.2022
Великобританія передасть Україні зброю для оборони Одеси з моря

Британія готова надати смертоносну зброю для захисту узбережжя Одеси (Фото з відкритих джерел)

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав не чекати на активні дії Росії і негайно забезпечити Україну протикорабельними ракетамищоб завадити планам путіна окупувати південну частину України та забезпечити захист узбережжя від обстрілів із моря. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Times. 


Джонсон сказав урядовцям, що планує постачати зброю в Україну, аби запобігти просуванню російських загарбників на Одесу – так само, як він це робив, надаючи британські протитанкові ракети NLAW для оборони Києва. 


Водночас, за даними видання, деякі союзники (зокрема США, Німеччина та Франція) хочуть дочекатися активних дій Росії на узбережжі, перш ніж надавати більш смертоносну летальну допомогу.


«У нас, напевно, найзріліші з усіх країн відносини з українцями. У нас є список того, що їм потрібно, і ми намагаємося задовольнити його в тому, що можемо. Прем'єр-міністр сповнений рішучості допомогти Україні захистити себе, і він підтримає заповнення цієї потреби», — цитує газета слова чиновника.


За даними видання, Британія планує поставити зокрема ракети з датчиками, які можуть бути націлені на кораблі, дислоковані біля берегів України, а також протитанкові засоби для знищення випущених артилерійських снарядів. Крім того, розглядається можливість забезпечення України безпілотниками одноразової дії Switchblades.


Зазначається, що президент Володимир Зеленський попросив західні країни поставити Україні протикорабельні ракети, зокрема Harpoons, які використовуються британським королівським флотом.


Нагадаємо, 31 березня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні буде відправлено більше летального озброєння для протистояння російській агресії. 


Як повідомляла УМ, у неділю вранці російські війська завдали авіаударів по Одесі. У місті видно два осередки займання та сильне задимлення.