Фракція «ЄС» у Київраді закликала Кличка зупинити продаж алкоголю

20:10, 02.04.2022
Фракція «ЄС» у Київраді закликала Кличка зупинити продаж алкоголю

Депутати «ЄС» вважають, що міська рада має призупинити продаж спиртного в умовах війни (Фото з сайту Pixabay)

Депутати від  «Європейської солідарності» у Київраді вважають передчасним рішення міської влади щодо скасування заборони на продаж алкоголю в столиці в умовах воєнного стану. Тому закликають мера міста припинити продаж спиртного. 


Як інформує Україна молода, про це у відеозверненні сказала Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров‘я та соціальної політики Марина Порошенко.


«Вільний продаж алкоголю створює додаткові складнощі в організації правопорядку та захисті столиці, – констатує Марина Порошенко,—Дозвіл купувати алкоголь призвів вже у перший день до низки проблем у місті та великої кількості людей у стані алкогольного сп’яніння».


Тому «Європейська Солідарність» у Київраді закликала міського голову Віталія Кличка та голову військової адміністрації Миколу Жирнова скасувати це рішення та залишити в силі повну заборону на продаж алкогольних напоїв у Києві.


«Це також може призвести і до зниження концентрації уваги мирних мешканців столиці під час ракетних обстрілів і повітряної тривоги», – наголошує Марина Порошенко.


Вона переконана: столиця має бути прикладом стійкості та боротьби у всіх її проявах.


«Незважаючи на суттєві успіхи по звільненню низки населених пунктів Київської області, ситуація досі залишається напруженою. Киянам поки не час розслаблятися та поводитись безвідповідально. Тому замість алкоголю краще пити воду, каву та чай і концентрувати всі зусилля на найважливішому завданні – перемозі та збереженні життів українців», – переконана Марина Порошенко.


Тому фракція «Європейської Солідарності» у Київській міськраді закликає міську владу ухвалити відповідальне рішення і продовжити заборону на продаж алкогольних напоїв у столиці – резюмує Марина Порошенко. 


Як повідомляла УМ, мер Києва Кличко зазначив, що майже половина жителів Києва вирішили виїхати зі столиці і перебратися в безпечніше місце через загрозу оточення міста російськими окупантами і можливі вуличні бої.