Путін і Шойгу узгодили вирубку і продаж українського лісу – ГУР Міноборони

14:53, 15.03.2022
Путін і Шойгу узгодили вирубку і продаж українського лісу – ГУР Міноборони

Путін і Шойгу планують вирубувати український ліс. (Фото з відкритих джерел)

Військово-політичне керівництво росії планує нахабні масові вирубки українських лісів на тимчасово окупованих територіях нашої держави під час вторгнення.

 

Зокрема, про узгодження такого екологічного мародерства йдеться у листі міністра оборони росії Сергія Шойгу "Про можливість вирубки на землях оборони", адресованому особисто президенту рф Володимиру Путіну.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідну копію отримало і оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України у вівторок.

 

«Документ має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських "лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень". Плануються вирубки "будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини», заявляють у військовій розвідці України.

 

Зокрема, Шойгу просить Путіна дозволити окупантам "оперативно виконати задачу стратегічного значення".

 

При цьому, як зазначено в листі, невикористану для потреб зс рф деревину буде продано, а отримані кошти підуть на забезпечення армії агресора.

 

Як наголосили у ГУР Міноборони, «на сьогодні без винятку всі ліси, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, знаходяться в зоні найвищого ризику».

 

Розвідники акцентують: «Тотальне вирубування зелених насаджень - це черговий страшний злочин окупантів та створення екоциду. Останній раз подібне на території України відбувалось під час фашистської окупації. Коли загарбники знищували та вивозили матеріальні та природні цінності».

Нагадаємо, за даними розвідки, в росії затято виступають за війну з числа можновладців лише Путін та Шойгу. Інші займають нейтральну позицію або розчарувалися у результатах вторгнення.

 

Як повідомляла «УМ», російські варвари пограбували відомий історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» у райцентрі Василівка Запорізької області.