На заводі «РАДАР» у Києві викрали обладнання для військових літаків

20:35, 11.02.2022
На заводі «РАДАР» у Києві викрали обладнання для військових літаків

Злочинці вкрали блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується у літаках сімейства «СУ». (facebook.com/kpszsu)

Невідомі особи викрали з одного з цехів АТ «Київський завод «РАДАР» окремі блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується у літаках сімейства «СУ».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Державному концерні «Укроборонпром» у Фейсбуці в п’ятницю, 11 лютого.

 

«В ніч з 8 на 9 лютого 2022 року з одного з цехів АТ «Київський завод «РАДАР» невстановленими особами викрадено окремі блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується в літаках сімейства «СУ», найбільше яких є на озброєнні в РФ. Сума завданих підприємству збитків уточнюється», - йдеться у повідомленні.

 

В Укроборонпромі зазначили, що злочинці ретельно готували крадіжку та вчинили її, «незважаючи на посилені підприємством заходи з технічної захищеності».

 

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

 

«Державний концерн «Укроборонпром» та АТ «Київський завод «РАДАР» надають всебічне сприяння правоохоронним органам у розслідуванні цього кримінального правопорушення та інших фактів незаконного проникнення на територію підприємства, що мали місце раніше», - підкреслили в Укроборонпромі.

 

Як повідомляла «УМ», територія заводу "Радар" на столичному Печерську неабияк цікавить забудовників.