Український літак «Мрія» вразив Данію і український Гостомель, фото

15:13, 06.02.2022
Український літак «Мрія» вразив Данію і український Гостомель, фото

Український літак «Мрія» вражає глядачів з різних країн. (Фото з відкритих джерел)

Український Ан-225 прилетів в аеропорт Біллунда, що в Данії, аби забрати допомогу для України, та спричинив справжній фурор серед місцевих жителів і не тільки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило іноземне інформаційне агентство Kristeligt Dagblad.

 

Подивитись на найбільший у світі літак приїжджали жителі і сусідніх країн.

 

На летовище Біллунда прибули близько 2 тисяч осіб – усі заради «Мрії».

 

 

ЗМІ Данії ретельно розписали усі технічні характеристики Ан-225. Порівнювали український літак з пасажирським Boeing.

 

«У всьому світі існує лише один екземпляр літака, а тому це особливий день для аеропорту та для тих, хто цікавиться польотами», – написали журналісти.

 

Зазначимо, що «Мрія» вже втретє побувала на території Данії, проте вперше приземлилася в аеропорту Біллунда. Саме на це видовище ввечері 4 лютого приїхали поглянути численні глядачі.

 

За словами менеджера зі зв'язків із громадськістю аеропорту Медса Біспа Агерснапа, люди прибули з Фінляндії, Норвегії, Швеції, Німеччини та Англії.

 

 

З Данії «Мрія» вилетіла 5 лютого. Приземлився літак в селищі Гостомель під Києвом  під час снігопаду. Там також люди були вражені українським літаком.

 

«Проїжджаю повз аеропорт Гостомеля понад 20 років і ніколи не бачив зльоту чи посадки АН-225 «Мрія». Але сьогодні моя удача посміхнулася мені. Проїжджав повз за хвилини до посадки, побачив ліхтарі злітно-посадкової смуги та зняв посадку найбільшого транспортного літака у світі», - зазначив підприємець Дмитро Загуменний на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Також він поділився кадрами посадки «Мрії».

 

 

Як повідомляла «УМ», вже восьмий літак з оборонною допомогою Україні від США приземлився у аеропорту «Бориспіль» під Києвом.