Порошенко закликав запровадити нові санкції проти Північного потоку-2

13:15, 05.02.2022
Порошенко закликав запровадити нові санкції проти Північного потоку-2

Порошенко закликав союзників нашої держави ввести нові санкції на «Північний потік2» (eurosolidarity.org)

П'ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав союзників нашої держави об’єднати зусилля та  ввести нові санкції проти «Північного потоку-2».

 

Як інформує Україна молода, про це Порошенко заявив в інтерв'ю американській телекомпанії CNBC.

 

Порошенко запевнив, що  «Північний потік-2» завдасть великої шкоди європейським країнам, тому для того, щоб Росія і далі слабшала, потрібні нові санкції. 

 

«Оскільки «Північний потік2» не є ані економічним, ані енергетичним, це путінський проект, що спрямований на підрив західної єдності та завдасть великої шкоди Україні, Польщі, багатьом іншим державам», – наголосив Порошенко.

 

Друга позиція, на думку політика – це зробити Україну сильнішою. 

 

"Постачати зброю, мотивувати ріст економіки, збільшити ціну, яку Росія заплатить, якщо Путін і далі вдаватиметься до абсолютно божевільних рішень для продовження повномасштабних дій проти України. Більш сильна Україна точно підвищить ціну. І це найкоротший шлях до миру", – вважає п’ятий президент. 

 

Порошенко наголосив, що необхідно також підвищити стійкість України. Це потрібно робити шляхом збільшення внутрішньої єдності, проведення внутрішніх реформ.

 

«Ті реформи, які розпочаті ще нашою командою. Йдеться про реформи сектору безпеки та оборони, економічні реформи, судова реформа, щоб зробити Україну більш зрозумілою та передбачуваною для Західного світу. У тому числі вести потужну боротьбу з корупцією», – констатував Порошенко.

 

П'ятий президент обурився, що Україна понад рік не може призначити голову антикорупційної служби.

 

«Це ж була одна з обіцянок Зеленського всім, починаючи від президента Байдена і завершуючи президентами Європейської Ради та Європейської Комісії. Це абсолютно неприйнятно», – резюмував лідер партії «ЄС».

 

 

Як повідомляла УМ, економічні санкції проти Росії у ЄС одностайно вирішили продовжити та закликали РФ дотримуватися Мінських угод.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спить і бачить Україну окупованою