В Україні олігархи отримають газ за пільговими цінами від Мінагрополітики

14:00, 13.01.2022
В Україні олігархи отримають газ за пільговими цінами від Мінагрополітики

Тепер олігархи та найбільші агрохолдинги країни зможуть отримувати газ за пільговою ціною

Облгази олігарха Дмитра Фірташа, мережа АЗС ОККО та холдинги аграрних олігархів Юрія Косюка та Андрія Веревського матимуть право отримувати газ за зниженою вартістю, оскільки потрапили до переліку кампаній, складеного Міністерством аграрної політики.

 

Як інформує Україна молода, про це відповідний реєстр затверджено наказом Мінагрополітики оприлюднено на сайті відомства.

 

Всього до переліку пільговиків включено близько 7000 підприємств, куди увійшли й найбільші агрохолдинги країни.

 

Зокрема, до реєстру включено газзбут" Ві-Ді ГАЗ " Дмитра Фірташа. У наказі Мінагрополітики компанія проходить як виробник борошномельно-круп'яної промисловості.

 

Також у переліку включено ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38863790, який належить газова компанія «Йе енергія» Дмитра Фірташа з річним оборотом 29,7 млрд грн. Але під цим кодом в реєстрі вказана компанія «Гоба» як виробник хлібобулочних виробів.

 

До реєстру пільговиків потрапили також структури "Мироновоського хлібопродукту" Юрія Косюка та маслозаводи групи Kernel аграрного олігарха Андрія Веревського з сумарною річною вирочкою близько понад 100 млрд грн.

 

Право отримувати газ за пільговою ціною отримали також підприємства групи OKKO, що забезпечують однойменну мережу АЗС продуктами харчування, зокрема хлібобулочними виробами.

 

Нагадаємо, 30 грудня Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав приватні компанії в Україні продавати до 20% свого газу за пільговою ціною агрохолдингам і компаніям-виробникам хлібопродуктів, молочної продукції та іншого. 

 

Пізніше Мінагрополітики оприлюднило перелік компаній, які мають право на пільговий газ. У список з 7000 компаній увійшли найбільші агрохолдинги країни.

 

Як повідомляла УМ, ледь  не всі українські підприємства кондитерської галузі змушені призупиняти виробництво частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ.