Безробітні можуть отримати майже 100 тисяч гривень на розвиток бізнесу

14:31, 11.01.2022
Безробітні можуть отримати майже  100 тисяч гривень  на розвиток бізнесу

Безробітні малозабезпечені громадяни зможуть отримати під 0 відсотків майже 100 тисяч гривень на розвиток бізнесу, при цьому деякі підприємці будуть звільнені від повернення коштів

Безробітні малозабезпечені громадяни у рамках бюджетної програми "Рука допомоги" зможуть отримати безвідсоткову фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу. На реалізацію цієї програми з прийнятого Верховною Радою держбюджету виділять близько 100 млн. гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики України.

 

Бюджетна програма “Рука допомоги” створена для сприяння економічної стабільності малозабезпечених сімей, 

 

Так, пропонується надавати безвідсоткову фінансову допомогу розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року сума складає 97 500 грн). 

 

Отримані кошти людина зможе використати лише на придбання необхідних матеріалів та обладнання для заснування власної справи, утім через три роки всю суму фінансової допомоги доведеться повернути. Але, якщо підприємець при цьому працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, то повертати цю допомогу не потрібно. 

 

Як оформити допомогу на отримання майже 100 тис. грн

—Звертаєтесь із заявою до центру зайнятості за місцем проживання.
—До центру зайнятості також надаєте довідку про відсутність притягнень до кримінальної відповідальності чи судимостей.
—Надаєте бізнес-план своєї майбутньої справи (ви можете розраховувати на допомогу працівників центру зайнятості у розробленні бізнес-плану.

 

Крім цього, в центрі зайнятості всі учасники бюджетної програми зможуть отримати професійні консультації та відповіді на запитання про ведення бізнесу. Також організовуватимуть безплатне професійне навчання.

 

Детальний опис механізму надання допомоги можна знайти за посиланням.

 

Як повідомляла УМ, з початком року зростають  зарплати і пенсії. Кому платитимуть більше, читайте у наших публікаціях.