Для виробників соціальних продуктів кабмін обмежив ціну на газ

12:00, 01.01.2022
Для виробників соціальних продуктів кабмін обмежив ціну на газ

Кабмін до кінця карантину обмежив націнку при постачанні природного газу виробникам продуктів харчування, що мають істотну соціальну значущість.

Кабінет міністрів обмежив націнку при постачанні природного газу виробникам продуктів харчування, які мають істотну соціальну значущість. Зокрема, йдеться про виробників борошна пшеничного, молока, хліба, яєць, курятини та олії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється в постанові 1435. 

 

Вона передбачає, що до кінця карантину, 30 квітня 2022 року, постачальницько-збутова надбавка до ціни газу власного видобутку, який постачається таким підприємствами, не може перевищувати 24%, а торговельна - 1%. 

 

«Установити на період дії карантину, але не довше, ніж до 30 квітня 2022 року, граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку на рівні не більше 24% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема виробництво продовольчих товарів», - йдеться в постанові.

 

Як відомо за тиждень ціна газу на українській біржі знизилася майже на 11% – з 54,3 тис.грн. до 48 тис. грн.

 

Нещодавно компанія  "Молочний альянс" заявила,  що вважає недоцільною виробничу діяльність молочної галузі через зростання цін на енергоносії.

 

Підприємства кондитерської галузі також змушені призупиняти виробництво  частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ. 

 

Асоціації хлібопекарської галузі звернулися до президента Володимира Зеленського та Кабміну з проханням забезпечити "пільговий" газ для стабільності виробництва. 

 

У свою чергу Кабінет міністрів розробляє механізми підтримки хлібопекарів і виробників інших соціальних харчових товарів через зростання цін на газ.

 

Як повідомляла УМ, в Україні, попри заспокійливі заяви влади,  бракує вугілля. Наслідки можуть бути катастрофічними.