«Антонов» представив серійний літак Ан-178-100Р

14:21, 28.12.2021
«Антонов» представив  серійний літак Ан-178-100Р

На державному підприємстві «Антонов» представили перший серійний літак Ан-178-100Р і провели викатку. (facebook.com/groups/АНТОНОВ)

Перший  серійний військово-транспортний літак Ан-178-100Р було представлено на державному підприємстві «Антонов» у Києві.

 

Викатка літака відбулася сьогодні, 28 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє телеканал "Дом" та користувачі соцмереж. 

 

Міністр оборони Олексій Резніков під час огляду літака зазначив, що Україна створенням Ан-178-100Р доводить, що українці вміють себе захищати.

 

«Всі ми в дитинстві мріяли бути льотчиками, літати, але найскладніше збудувати літак. Мені здається, що символічним є те, що Україна демонструє свою обороноздатність завдяки об'єднаним зусиллям. Ця синергія і є запорукою нашої перемоги», - сказав міністр.

 

Він підкреслив, що цих літаків буде випущено не лише три, як передбачено контрактом для Збройних сил України, а значно більше.

 

«Сьогодні ми демонструємо, що ми вміємо будувати, вміємо літати і вміємо себе захищати», - підкреслив міністр.

 

 

У свою чергу заступник головнокомандувача України генерал лейтенант Сергій Мойсюк зауважив, що Збройні сили України потребують сучасної, високотехнологічної, надійної і простої в користуванні військової техніки.

 

«Адже така техніка підвищує наші спроможності, збільшує нашу стійкість та наближає нас до перемоги. Даний літак є представником техніки, яка нам потрібна. Я впевнений, що цей літак буде своєчасно поставлений в ЗСУ і пілоти Повітряних сил ЗСУ будуть використовувати його на благо нашої перемоги", сказав він.

 

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук запевнив, що Повітряні сили готові до прийому першого за роки незалежності України літака - Ан-178-100Р.

 

«Нам потрібно ще нелегкий шлях пройти - підготувати особовий склад пілотів на цей літак, нам потрібно підготувати інженерно-технічний склад для того, щоб ми могли освоювати, ремонтувати і виконувати завдання", - додав він і запевнив, що цей шлях буде швидко подолано.

 

На військово-транспортному літаку Ан-178-100Р №001, призначеного для проведення льотних сертифікаційних випробувань, встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, які були обрані в ході масштабної програми імпортозаміщення, інформує Міноборони. 

                                                            Коллаж Міноборони.         

 

Літак Ан-178-100Р призначений для перевезення людей (до 100 осіб), техніки, вантажу, десантування спеціальної техніки та парашутистів, а також медичної евакуації поранених та постраждалих.

 

ДП “Антонов” за підтримки Президента Володимира Зеленського отримало - вперше за роки незалежності України – державне замовлення на будівництво трьох літаків Ан-178. Відповідний контракт з Міністерством оборони був підписаний наприкінці грудня 2020 року.

 

Як повідомляла УМ, в Австрії успішно підняли у повітря новий одномоторний навчально-тренувальний літак компанії CEA Design GmbH, з українським двигуном.