Зеленський прокоментував появу серіалів «Квартал 95» на російському телебаченні

16:52, 26.11.2021
Зеленський прокоментував появу серіалів «Квартал 95» на російському телебаченні

Зеленський під час пресмарафону згадував свого попередника Порошенка і порівнював свої дії і його. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський запевняє, що вийшов із компанії «Студія «Квартал 95», не працює там і тому не має жодного стосунку до трансляції серіалів своїх колишніх колег по шоу-бізнесу на російському телебаченні в обхід санкцій.

 

Як повідомляє Україна молода, про це глава держави заявив під час пресмарафону в п’ятницю, відповідаючи на питання журналіста Максима Савчука, який проводив відповідне розслідування.

 

«По-перше, я не працюю у компанії студія «Квартал 95». Я в ніякий трастовий фонд не передавав свою компанію, як зробив це Порошенко», – сказав Зеленський і згадав про те, що цукерки «Рошен» свого часу можна було придбати в Росії і нібито навіть не території ОРДЛО.

 

За його словами, він вийшов із компанії «Студія «Квартал 95».

 

І додав: «Бренди, які мені належать – «Вечірній квартал», «Розсміши коміка», у мене є права на ці бренди. Я не беру участь ні в оперативній діяльності, я все віддав, мене це не цікавить».

 

На зауваження журналіста про те, що «Квартал 95» продав права на свої серіали шведській компанії, а та, своєю чергою, російському телеканалу, Зеленський заявив:

 

«Щодо шведів, студія уклала договір ще років за десять до початку війни… Вони продають наш продукт у 40 країн».

 

Нагадаємо, що раніше Зеленський запевнив, що жодних нових деталей у розслідуванні проєкту Pandora Papers про нібито його зв'язок із низкою офшорних володінь не побачив, уся оприлюднена інформація була відома і раніше.

 

За його словами, студія «Квартал 95» не причетна до будь-якого відмивання грошей.

 

Як повідомляла «УМ», під час пресмарафону виник скандал: журналіст Юрій Бутусов присоромив президента Володимира Зеленського за брехню щодо зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців» і призначення російських агентів в українську владу.