Кличко розповів про будівництво метро на Виноградар і Троєщину

11:14, 31.10.2021
Кличко розповів про будівництво метро на Виноградар і Троєщину

Віталій Кличко не задоволений діями підрядників. (facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Господарський суд дозволив Київметробуду продовжити завершення будівництва метро на Виноградарі до кінця 2022 року.

 

Отже відкриття нових станцій метро затягується ще на рік.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю Радіо Свобода.

 

 За його словами, у КМДА не згодні з рішенням суду та подали апеляційну скаргу.

 

«Київметробуд направив листа, що вони не встигають. І це неприпустимо... Я вимагаю, щоб ці станції були введені в експлуатацію», – розповів мер Києва.

 

Як зазначив Кличко, Київметробуд стверджує, що роботи було вести складно, оскільки хворіли працівники та вводилися локдауни через коронавірус. Тому компанія подала до суду щодо відстрочення завершення будівництва метро на 2023 рік.

 

Також міський голова розповів, що Господарський суд пролонгував завершення будівництва до кінця 2022 року. На початку жовтня КП Київський метрополітен подало апеляційну скаргу, найближчими тижнями має відбутися засідання суду.

 

«Ми зробили все від нас залежне. На сьогоднішній день перерахували Київметробуду вже 4 млрд грн із 6 млрд грн необхідних (за останніми оцінками) на будівництво метро. І головний підрядник поки не виконав усі роботи на цю суму. Тож коли необхідний обсяг робіт буде виконано, ми перерахуємо додаткові суми», – сказав Кличко.

 

За його інформацією, тунель в одному напрямку вже пройшов 1200 м – від «Мостицької» до «Сирця». В іншому напрямку йде будівництво.

 

Що ж стосується багатостраждальної гілки метро на Троєщину, очільник столиці прокоментував: «Без мосту ми не можемо побудувати метро на Троєщину. Три станції метрополітену, які знаходяться в тілі моста, вже готові».

 

Відомо, що Подільсько-Воскресенський міст також не буде зданий цьогоріч. Як зазначив Кличко, до нового року планують запустити першу його частину, не повністю.

 

Крім того, очільник столиці наголосив: "Ми бачимо тільки арку над Дніпром, а міст понад 10 км, з’єднує багато островів і виходить на лівий берег. На Алішера Навої потім вже буде будуватись… До Алішера Навої ще залізницю треба пройти. І на Оноре де Бальзака потрібно будувати».

 

І додав: «Ми виділили кошти, це наступний етап будівництва, там багато розв’язок... До Нового року за Русанівськими садами буде з’їзд, де вже буде відкритий рух транспорту. І також на правий берег з’їзди вже підготовлені».

 

Як повідомляла «УМ», керівництво Київської міськдержадміністрації обурено тим, що Бучанська районна рада змінила межі столиці та захопила територію Києва.