Будівництво Подільського моста в Києві: виявлено розкрадання 150 млн грн

13:40, 09.10.2021
Будівництво Подільського моста в Києві: виявлено розкрадання 150 млн грн

Підрядники часто "виконували" будівельні роботи на Подільському мості лише на папері. (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Правоохоронці виявили масштабне розкрадання під час будівництва Подільського моста у Києві.

 

У розкраданні 150 мільйонів гривень підозрюються керівництво комунального підприємства, генпідрядник і підрядники.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська прокуратура  у суботу.

 

Зазначається, що в ході слідства правоохоронці отримали докази причетності підозрюваних до трьох фактів злочинної діяльності, в результаті яких було завдано збитків на загальну суму 154,3 млн грн.

 

Відтак, вручено нові підозри першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва», керівнику генпідрядної організації, а також двом керівникам підрядних організацій.

 

Так, в квітні 2017 року посадові особи комунального підприємства та комерційної структури уклали три договори на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро в Києві.

 

"У липні 2020 року керівники комунального підприємства та підрядні організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт і внесли в них роботи, які фактично не виконувалися, і виконувалися з порушенням технологічного процесу.

 

Зокрема - роботи із ґрунтування зварювальних швів і забарвленням низу залізобетонних прогонових плит автопроїзда, які проводилися протягом квітня-травня 2020 року. Такі дії зловмисників призвели до безпідставного виділення з бюджету 4,5 млн грн. За даним фактом двоє людей отримали підозри в серпні цього року", - йдеться в повідомленні.

 

У вересні та жовтні поліцейські отримали висновки ще двох судових будівельно-технічних експертиз. Відповідно до них встановлено відсутність лакофарбових матеріалів і покриття на прогонових частинах автопроїзду, в результаті чого завдано збитків на 1,8 млн грн.

 

А в результаті завищення вартості робіт при монтажі системи контролю напруги деформаційного стану вантового арочного моста було завдано збитків в 148 млн грн.