На Донбасі побудують два нових аеропорти

17:48, 03.10.2021
На Донбасі побудують два нових аеропорти

План трансформації України передбачає розвиток інфраструктури на сході країни. (Фото Офісу президента)

Влада планує побудувати ще два нових аеропорти на Донбасі, які покликані стати  тимчасовою альтернативою летовищам в окупованих містах Донецьк та Луганськ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це плани поінформував президент Зеленський під час брифінгу в курортному Трускавці в неділю, 3 жовтня.

 

На його думку, план трансформації України, який цими днями обговорювали депутати на нараді в Трускавці, має системно сприяти зростанню ВВП та залученню інвестицій, а також розвитку інфраструктури на сході країни.

 

Глава держави стверджує, що також уже знайдено майданчик для аеропорту, який забезпечить авіасполучення з Маріуполем, адже в самому місті будувати летовище не можна через питання безпеки.

 

«Справді, багато інвесторів переймаються тим, що у нас на сході країни війна. І їм потрібно показувати, що держава розвивається. Тому будується інфраструктура на Донбасі. І щоб люди на тимчасово окупованих територіях бачили різницю», – наводить слова Зеленського Офіс президента.

 

ДОПОВНЕНО: Тоді як міністр інфраструктури Олександр Кубраков уточнив, що точні місця будівництва затвердять вже наступного тижня. Один аеропорт планують побудувати між Маріуполем та Бердянськом.

 

«Це приблизно 30 км від Маріуполя і 20 км до Бердянська. Ми зараз точку погоджуємо з Генштабом ЗСУ, остання нарада у нас була на цьому тижні», — уточнив Кубраков.

 

Другий аеропорт планують збудувати в районі міст Слов’янськ та Краматорськ. Як варіант розглядають місто Святогірськ.

 

Влада обіцяє збудувати їх за два роки.

 

Крім того, за словами президента Зеленського, складною є ситуація з шахтами Донбасу.

 

«Зрозуміло, що вони збиткові, але тут питання людей. Потрібно або дати їм альтернативу, або модернізувати ці шахти. Є така проблема й у Львівській області. Ми над цим працюємо», – сказав президент.

 

 

У контексті Донбасу президент також відзначив важливість питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді.

 

«Ми обговорюємо сьогодні з країнами Європейського Союзу, щоб на базі українського каналу зробити міжнародний канал, який буде за кордоном говорити про реальну ситуацію в Україні. Це боротьба проти російської дезінформації», – повідомив Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський ухильно відповідає на питання, чи планує він балотуватися на другий термін президенства.