У Кремлі готові до перемовин з Україною про постачання газу

14:17, 28.09.2021
У Кремлі готові до перемовин з Україною про постачання газу

Скандальна угода: урядовці Угорщини під час підписання контракту з російським Газпромом. (facebook.com/szijjarto.peter.official)

Російське керівництво готове постачати газ в Україну і пропонує офіційному Києву  відновити прямі поставки газу.

 

Як повідомляє Україна молода, у Кремлі відреагували на скандал через новий газовий контракт Угорщини з Газпромом в обхід України.

 

Зокрема, речник президента РФ Дмитро Пєсков, звертаючись до російських ЗМІ, попросив інші країни не втручатися в російсько-угорські відносини і запропонував Києву переговори про постачання газу.

 

За його словами, Росія готова обговорювати з Україною постачання газу.

 

"Звичайно. Цього ніхто не відкидав. Більше того, готовність обговорювати це неодноразово озвучувалася і представниками нашого газового монополіста, і представниками російської сторони на різному рівні", - сказав речник Путіна.

 

Він також прокоментував новий газовий контракт з Угорщиною:

 

"Ми реалізуємо наші двосторонні відносини з Угорщиною. Йдеться саме про довгостроковий контракт, який і буде гарантувати надійні, передбачувані, ритмічні поставки блакитного палива в Угорщину за гарантованими, економічно вигідними маршрутами. Нічиї права тут не порушуються. Жодні норми міжнародної торгівлі тут не порушуються".

 

Представник Кремля додав, що інші країни, в тому числі Україна, не можуть втручатися в цей аспект російсько-угорських відносин.

 

Як повідомляла «УМ», між Україною і Угорщиною спалахнув скандал через новий газовий контракт Будапешта з Газпромом. Сьогодні до МЗС обох країн були викликані посли.