У Каневі пришвартувався перший пілотний рейс теплоходу «Ракета» з Києва

12:26, 12.09.2021
У Каневі пришвартувався перший пілотний рейс теплоходу «Ракета» з Києва

Мінімум два маршрути з Києва - в Канів та до Чорнобиля - можуть регулярно запрацювати вже з наступного року (Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

Перший пілотний рейс теплоходу "Ракета" за маршрутом Київ-Канів відбувся напередодні.

 

Теплохід успішно пришвартувався у Каневі Черкаської області із журналістами і високопосадовцями на борту.

 

Як інформує Україна молода, про це з місця події написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

 

"Зранку відправили пасажирів, що долучились до фокус-групи та разом із соціологами допоможуть зробити майбутні регулярні подорожі для мандрівників максимально комфортними.

 

Так, ми досліджуємо можливості відновлення регулярних туристичних маршрутів, розглядаючи також варіанти співфінансування таких програм із боку держави", - повідомив міністр.

 

Урядовець також анонсував, що мінімум два маршрути з Києва - в Канів та до Чорнобиля - можуть регулярно запрацювати вже з наступного року.

 

За його словами, ця модель відпрацьована з місцевою владою, туроператорами, Міністерством інфраструктури України.

 

 

"Ці маршрути мають величезний потенціал для внутрішнього і не тільки туризму. Головне, вони формують традицію подорожей на вихідні. З такими мальовничими річками, які є в нашій країні, соромно не використовувати такий шанс. День на теплоході – це завжди незабутні емоції", - додав пан Ткаченко.

 

Зауважимо, що Державне агентство з розвитку туризму планувало саме у вересні запустити пілотні рейси по Дніпру на теплоходах "Ракета" за маршрутом Київ-Канів.