Члени наглядової ради Нафтогазу складають повноваження після зустрічі з Вітренко

08:52, 01.05.2021
Члени наглядової ради Нафтогазу складають повноваження після зустрічі з Вітренко

У Нафтогазі хочуть забезпечити безперервність належного корпоративного врядування Компанії.

Члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України» вирішили достроково припинити свої  повноваження після зустрічі з новопризначеним керівником компанії Юрієм Вітренком.

 

Як повідомляє Україна молода, , про таке рішення йдеться у оприлюдненій заяві наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

 

«Всі члени наглядової ради, які були присутні під час позачергового засідання, подають Компанії письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень як членів наглядової ради. Відповідно до корпоративних процедур, які діють наразі в Компанії, припинення повноважень набуде чинності 14 травня 2021 року», - йдеться у заяві.

 

Як зазначається, наглядова рада зібралася для проведення позачергового засідання, як тільки її повноваження були поновлені, аби забезпечити безперервність належного корпоративного врядування Компанії.

 

«Ми провели зустріч з новопризначеним керівником (Юрієм Вітренко -–Ред.) та членами правління. Останні висловили свою занепокоєність стосовно можливості виконувати свої повноваження надалі. Наглядова рада скористається наступними двома тижнями з часу подання повідомлень про припинення повноважень для надання підтримки Компанії, наскільки це можливо, і щоб забезпечити належну передачу повноважень, та поінформує акціонера щодо деталей на початку наступного тижня», - вказують у наглядовій раді.

 

Окрім того, зазначається, що голова наглядової ради Клер Споттісвуд пояснила цей крок «тотальним знищенням корпоративного управління».

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», призначивши новим головою правління компанії Юрія Вітренка.